If Tomorrow Never Comes…

Jeg har altid holdt rigtig meget af Ronan Keatings sang “If tomorrow never comes”. Om det at huske på at få fortalt sine nærmeste, hvor meget man elsker dem, hvis nu enten man selv eller de lige pludselig ikke længere er i blandt os. For det er et vigtigt budskab.

Hvad der sker med vores nærmeste, er vi desværre ikke herre over, men vi kan gøre meget for at sikre vores familie og nærmeste, hvis vi selv skulle dø.

Lav et testamente

Det er først og fremmest igennem et testamente. Her kan du bestemme, hvem der skal arve hvad, den dag du dør. På den måde har du selv indflydelse på, hvad der sker med dine værdier og betydningsfulde genstande, den dag du ikke selv er her mere. Samtidig er du med til at hjælpe dine arvinger med, hvem der skal have hvad, så de ikke selv skal beslutte det.

Lav et børnetestamente

Har du børn under 18 år, og dør du, vil deres anden forælder automatisk overtage forældremyndigheden. Men hvis begge forældre dør, skal Statsforvaltningen beslutte, hvem der i stedet skal have forældremyndigheden, og her kan du gøre rigtig meget, ved i et børnetestamente at anbefale hvem du foretrækker skal have forældremyndigheden over dine børn.

Men vigtigst af alt. Lev livet og nyd det sammen med dem du holder af. Fortæl dem at du elsker og holder af dem, og vis det i dine handlinger hver dag.