Rengøring af hus ved salg

Rengøring er næppe det første man tænker på, når man har solgt sit hus. Men når man som sælger endelig har fået huset tømt for alle ens ejendele, kommer spørgsmålet altid, hvor meget man skal gøre rent, inden man overlader nøglerne til næste ejer.

Svaret er: Ingenting.

Medmindre andet specifikt er aftalt, så er man som sælger ikke forpligtet til at foretage rengøring, når man sælger sit hus. Dansk Ejendomsmæglerforenings standardformular, som anvendes i de fleste ejendomshandler, har ingen bestemmelse om rengøring.

Man skal derimod som sælger aflevere huset “ryddeliggjort”. Det betyder, at alle løse genstande, herunder møbler, inventar og alle sælgers andre ejendele, er fjernet fra ejendommen. Indbyggede skabe m.m. skal naturligvis blive på ejendommen. Ryddeliggjort betyder dog ikke, at sælger også skal foretage rengøring.

Mange sælgere vil helt naturligt ønske at overdrage en pæn ejendom, og sørger derfor også for at aflevere det rengjort. Det giver også et godt førsteindtryk for de nye ejere, når de får nøglerne. Men der er som sagt ingen forpligtelse til det, medmindre det er skrevet i købsaftalen.

Læs mere om ejendomshandler.