Lejekontrakt – Ikke alle kan skrive en lejekontrakt

Overskriften er måske lidt bombastisk, men det er ikke desto mindre sandt. I hvert fald er det ikke alle, der bør forsøge sig med at skrive en lejekontrakt. For rigtig rigtig meget kan gå galt. Og der kan gå rigtig lang tid, inden du opdager de fejl, som du måtte have begået.

Og tænker du, at så kan du jo bare rette fejlen til den tid, og få lejer til at underskrive en ny lejekontrakt? Den går desværre ikke. Når først udlejer og lejer har underskrevet lejekontrakten, så kan udlejer ikke efterfølgende kræve, at lejer underskriver en ny kontrakt, uanset årsagen til at man måtte ønske kontrakten ændret.

Så sørg for at skrive din lejekontrakt korrekt fra starten.

Vi anbefaler, at du overlader det til en professionel at skrive lejekontrakten for dig. Vi tilbyder at lave en lejekontrakt til bolig for en fast lav pris på 2.999 kr. inkl. momsKontakt advokat Jacob Worsøe Nielsen på mail eller telefon for en snak om dine behov.

Har du mod på (og råd til) selv at skrive din lejekontrakt, så er her et par overskrifter til, hvad du skal have styr på forinden, du går i gang.

  • Skriver du lejekontrakten fra bunden, eller bruger du en typeformular?
  • Skal lejeaftalen være tidsbegrænset?
  • Hvad skal huslejen være, og hvad indeholder den, og efter hvilke regler skal huslejen fastsættes?
  • Hvordan afregnes forbrug af el, vand, varme og internet?
  • Hvem skal vedligeholde hvad?
  • Hvem er din nye lejer? Er vedkommende kreditværdig, eller flytter de snart igen uden at betale?
  • Må lejer have husdyr?
  • Og meget andet


Skriv forkert bare én gang og fald i én af de mange faldgruber, så risikerer du at hænge på en stor regning, en lejer du ikke kan få til at flytte igen eller et lejemål, der er halvt ødelagt. Vi har set det hele her hos Paragraf Advokaterne, og vi vil gerne rådgive dig bedst muligt, så både du og lejer får en god relation til hinanden på et fair og korrekt grundlag med en korrekt formuleret lejekontrakt.

Vi er blandt Danmarks førende advokatfirmaer indenfor lejeret. Læs mere om vores kompetencer indenfor lejeret.