Konflikter i byggeri

Efter mange års fremgang indenfor byggeriet er tiderne ved at vende, og der kommer flere konflikter i byggeri. Antallet af konkurser er stigende, og flere store entreprenørfirmaer er den seneste tid gået konkurs. Det minder om tiden omkring finanskrisen. Hvad betyder det så?

Det betyder for det første flere konflikter mellem bygherre, hovedentreprenør og underentreprenører. Både i forbindelse med kontraktindgåelse, under byggeriet og i særdeleshed efter byggeriet er afleveret. Vi har set det hele før. Desværre.

Bygherre bliver mere tilbageholdende med bare at betale, hvis der er risiko for, at entreprenøren går konkurs under byggeriet. Entreprenøren bliver mere opmærksom på at få sine penge til tiden, så der er råd til at betale egne regninger, osv. Hovedentreprenøren vil prøve at få rabat hos underentreprenøren for at polstre sin egen forretning osv.

Forbered dig på konflikter i tide - også juridisk

Som entreprenør eller håndværker skal du allerede nu forberede dig på de ændrede markedsvilkår. Du skal forberede dig på flere retssager og voldgiftssager både om betaling og om mangler – reelle eller opdigtede. Det bedste du kan gøre for at sikre dig er, at tegne en retshjælpsforsikring. Med en retshjælpsforsikring er du garanteret, at dine udgifter ved at føre en retssag eller voldgiftssag ikke løbet løbsk. Mange gange er penge gået tabt, fordi man simpelthen ikke har haft råd til at gå rettens vej for at få de penge, man har krav på. Med en retshjælpsforsikring, behøver du ikke bekymre sig om udgifterne til en retssag.

Den rette rådgiver

Når så der opstår konflikter i byggeri – og det sker selv for de bedste og dygtigste håndværkere – så har du brug for den rette rådgiver, til at føre dig igennem. Hos Paragraf Advokaterne arbejder vi dagligt med både private og offentlige byggerier, og vi har mere end 15 års erfaring med entrepriseret.

Står du i udfordringer med et byggeri, om det så er kontraktindgåelse, påståede mangler eller manglende betaling, så har vi advokaterne til at rådgive dig bedst muligt. Kontakt os for en uforpligtende snak om din situation.