Ophavsret

Paragraf Advokaterne har stor ekspertise med rådgivning omkring ophavsretsloven.

Vi rådgiver bl.a.

  • Forfattere
  • Journalister
  • Virksomheder
  • Ejere af hjemmesider og webshops

Har du brug for rådgivning om ophavsret eller andre immaterialretlige problemstillinger, så kontakt os allerede i dag på telefon 82 82 82 42.

Søren V. Andreasen

Søren V. Andreasen

Advokat (H)

Paragraf Advokaterne er specialiseret i at rådgive danske virksomheder og webshops mod at få kopieret deres online indhold.

At bruge andres tekster og fotos, som om det var ens egne er ulovligt i henhold til ophavsretsloven. Alligevel oplever vi en kraftig stigning i antallet af ulovlige kopieringer fra hjemmesider.

Vi bistår dig med at rejse krav og gennemføre retssager mod krænkerne.

Er din hjemmeside blevet kopieret, sørger vi både for at få slettet det ulovlige indhold, og vi sørger for at du får vederlag, godtgørelse og erstatning for krænkelsen.

Kontakt os i dag hvis du har mistanke om, at dit indhold er blevet kopieret.

Retssager om ophavsret

Når vi konstaterer en overtrædelse af ophavsretten, starter vi med at sende et brev til krænkeren med krav om, at krænkelsen skal bringes til ophør, ligesom vi opgør kravet på vederlag, godtgørelse og erstatning for overtrædelsen.

Imidlertid er det ikke altid, at krænkeren anerkender krænkelsen, eller i hvert fald ikke vil betale for sit lovbrud, og så må sagen indbringes for retten.

Såfremt sagen skal i retten, kan vi bistå i alle retsinstanser, og vi har stor erfaring med at føre retssager om ophavsret ved domstolene.

Bevissikring

I sager om krænkelser af ophavsretten er det først og fremmest vigtigt at sikre sine beviser. Er der f.eks. tale om, at krænkeren har kopieret en hjemmeside eller et billede, så er det vigtigt at få taget skærmprint af krænkerens side, så overtrædelsen også senere kan bevises.

Derefter gennemgår vi materialet og foretager en vurdering af, hvor stort et krav, der kan gøres gældende.

I særlige tilfælde er der mulighed for at foretage uanmeldt besøg hos krænkeren for at sikre, at beviser ikke forsvinder.

Få juridisk rådgivning om ophavsret

Det koster ikke noget at stille et spørgsmål, og du kan ringe til os og få en uforpligtende snak om din sag. Vores snak kan være med til at afklare, hvorvidt vi skal repræsentere dig eller ej.

Kontakt os allerede i dag på telefon 82 82 82 42, hvis du har mistanke om, at din hjemmeside, webshop eller andet unikke indhold er blevet kopieret.

Har du spørgsmål om ophavsret?

Har du spørgsmål til ophavsret, eller vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig? Så kontakt os på telefon 82 82 82 42 eller udfyld kontaktformularen her: