ARV OG TESTAMENTE

Arv og testamente er i hverdagen ikke et emne, der bliver snakket ret meget om. Men hvorfor egentligt ikke? Vi lever i et samfund, hvor vi alle ønsker, at bestemme over vores eget liv. Vi lærer vores børn at have en mening og at sige fra, når noget er forkert. Hele livet knokler vi for at få tingene til at hænge sammen, sikre at sol og vind bliver delt lige.

I Danmark findes arveloven, der fordeler din formue, når du ikke længere er her. Men vær opmærksom på, at denne fordeling ikke altid er fair. Hvorfor ikke sikre, at alle de værdier du har opbygget gennem livet, også bliver ligeligt fordelt mellem dem du holder af. Også når du ikke længere er her. Dette gøres nemt via et testamente. Selvom det er et svært emne at tale om, så er det vigtigt at tage stilling til fremtiden, uanset om den er med eller uden dig.

Læs mere om arveloven og testamenter.

Fem af de største fælder når der oprettes et testamente.

  1. Man glemmer, at ugifte samlevende ikke arver hinanden, medmindre man laver et testamente.
  2. Alle familier med særbørn (børn fra tidligere forhold) udgør en særlig kategori, hvor man, uanset om man er gift eller ej, bør lave testamente for at sikre: a) Længstlevende når den første dør. b) Førstafdødes børn når den længstlevende dør.
  3. Man glemmer at få det lavet i tide (f.eks. inden én af parterne bliver dement eller dør).
  4. Man får skrevet testamentet på en måde, så det kan misforstås, og så der bliver uenighed mellem arvingerne om, hvad afdøde egentlig ønskede.
  5. Hvis man vælger at skævdele arven til børnene, kan det være en god idé at beskrive hvorfor. Så skal børnene ikke skal gætte på, hvorfor de skulle have mindre i arv.

Alle har ikke nødvendigvis et behov for at oprette et testamente, men det er vigtigt, at du tager stilling – og i god tid.

Hos Paragraf Advokaterne har vi mange års erfaring med oprettelse af testamenter. Vi stiller de kritiske spørgsmål og sikrer, at du har taget stilling til alle tænkelige situationer og at dit testamente er fremtidssikret. Med andre ord, vi sikrer, at din arv bliver fair fordelt og efter dine ønsker.